1/11/2016 om 14:01 door , foto Eddy Lefevre

Fietsersbond Deinze deed donderdagavond een sensibiliseringsactie 'Laat je zien op de fiets!' tussen 17.30 u en 18.30 u aan het station van Deinze. Fietsers die van de trein kwamen en hun fiets kwamen ophalen kregen de kans hun fiets te laten inspecteren.

Fietsersbond Deinze wil fietsers, die geen goede fietsverlichting hebben, er zo op wijzen hoe belangrijk zichtbaarheid is, zeker tijdens deze donkere winterdagen.

Hoe gevaarlijk is fietsen … zonder licht?

Eén op vijf jongeren zou zonder fietsverlichting en meestal in combinatie met donkere kledij fietsen. Slecht zichtbare fietsers brengen niet alleen zichzelf in gevaar. Vele automobilisten gaan te laat of bruusk reageren waardoor nog meer gevaarlijke situaties ontstaan.

Advertentie
 

De campagne ‘Laat je zien op de fiets’ is een oproep om regelmatig je fietsverlichting te controleren. Is je fietslicht stuk? Vervang het dan meteen of laat het herstellen door een vakman.  

Bruno Fernagut, voorzitter Fietsersbond Deinze: ‘In plaats van een boete van 55 euro te krijgen, geven we de fietsers zonder licht een kans om een fietsverlichtingssetje van 10 euro te kopen. Een fluohesje van de Fietsersbond Deinze krijgen ze er gratis bij. Zo kan de rit veilig verder gezet worden.’

‘Ook lichten we de fietsreglementering toe,’ vult ondervoorzitter Eddy Donné aan, ‘en de fietsers krijgen tips om nog meer op te vallen. Aan de hand van twee testdummy’s kan je zelf ervaren wat het verschil is tussen een fietser met fluohesje en een donker geklede fietser.’

 

 

 

 

Aanvullende gegevens