Fietsersbond Deinze

DEINZE – Fietsdeelsysteem “Op Wielekes” van start in Deinze

Op 16 september start in Deinze het fiestdeelsysteem “Op Wielekes” in de garage van dienstencentrum Leiespiegel. Op Wielekes is een initiatief van Gezinsbond Deinze, Gezinsbond Petegem en Fietsersbond Deinze. Met het initiatief willen ze kinderen tussen 2 jaar en 12 jaar op een veilige manier aan het fietsen brengen.

“Wie zich inschrijft bij Op Wielekes kan een kinderfietsje dat te klein geworden is, omruilen voor een grotere fiets”, weten initiatiefnemers Joost Vermeersch en Eddy Donné. “Op die manier vermijd je de kosten voor een nieuwe fiets en kan je kind toch op een veilige, aangepaste manier de straat op”. Fietspunt staat in voor het nazicht en onderhoud van de fietsen.

 

“Het spreekt voor zich dat we in fietsstad Deinze bijzondere aandacht willen hebben voor de veiligheid van de jongste fietsertjes”, stelt burgemeester Jan Vermeulen. “Een goed onderhouden fiets op maat is daarbij van groot belang. Al te vaak zien we fietsertjes met te kleine of slecht onderhouden fietsen. Dit initiatief komt daaraan tegemoet.”.

 

Zowel het lidgeld (€ 30) als de waarborg bij ontlening (€ 70) wordt bewust laag gehouden. Daarenboven krijgt wie een fietsje ter beschikking stelt 1 jaar gratis lidmaatschap. “Op die manier heeft Op Wielekes ook een sociaal karakter: goeie kinderfietsjes worden zo voor iedereen toegankelijk.”, zegt schepen van welzijn Trees Van Hove”. “Bovendien worden ook loopfietsjes aangeboden, zodat ook de allerjongsten gestimuleerd worden om te leren fietsen”.

 

Alle informatie over Op Wielekes is te vinden op www.deinze.be/opwielekes.

 

 


Statistics
Artikelen bekeken hits
641338

This Site