Fietsersbond Deinze

Het Laatste Nieuws 06/10/2016 door ASD, eigen foto

Een op vijf Deinzenaren komt met de fiets naar sportcomplex Palaestra in Deinze. Dat concludeert de Fietsersbond na de fietstelweek waarbij ze op twee avonden tussen 19 en 21 uur het aantal voorbijgangers telde.

"In totaal passeerden meer dan 1.200 bezoekers", zegt voorzitter Bruno Fernagut. "86 procent gebruikt de wagen, 12,5 procent fietst en 1,5 procent komt te voet. Ongeveer de helft van de bezoekers komt uit Deinze. Als we ons alleen op de inwoners focussen, blijkt dat 20 procent de fiets gebruikt. Anderzijds hebben we vastgesteld dat er in de vroege avond relatief minder fietsers zijn. Vooral ouders komen dan hun kinderen oppikken met de auto", weet Fernagut. "Maar één op vijf is een mooi resultaat. De weersomstandigheden waren wel optimaal.

Andere tellingen doen vermoeden dat het fietsgebruik vier procent zal dalen bij regen. Daarom pleiten we voor de aanleg van een overdekte fietsenstalling voor de 152 fietsers die we op deze twee avonden geteld hebben", gaat de voorzitter van de Fietsersbond verder. "Om nog meer mensen te overtuigen met de fiets te komen, stellen we voor een nieuw prijsbeleid te voeren. In plaats van een prijsverschil tussen inwoners en niet-inwoners te gebruiken zoals in de meeste gemeentes pleiten we ervoor fietsende Deinzenaars een korting toe te kennen. Daarnaast dringen we aan om de nabije omgeving van de Palaestra fietsvriendelijker in te richten." (ASD)

 

 

 


Statistics
Artikelen bekeken hits
528283

This Site