Fietsersbond Deinze

Deinze - Fietsersbond Deinze wil de fietsers die geen goede fietsverlichting hebben erop wijzen hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn in het verkeer, zeker tijdens deze donkere winterdagen. Daarom houden zij op maandag 20 januari, in de vooravond van 18 tot 19 u, een sensibiliseringsactie op het Sint-Poppoplein in Deinze.

 

 

Fietsen zonder licht is levensgevaarlijk

Cijfers over het aantal ongevallen als gevolg van slecht werkende fietsverlichting zijn niet voorhanden. Steekproeven van de Fietsersbond zelf tijdens de campagne van vorig jaar brachten aan het licht dat nog behoorlijk wat fietsers zonder verlichting rondrijden op momenten en op plaatsen waar dat echt wel aangewezen is. Fietsers die zich niet tonen in het verkeer brengen niet alleen zichzelf in gevaar. Veel automobilisten ergeren zich eraan en schrikken vaak als er plotseling een onverlichte fietser opduikt.

Over rechten en plichten

Interimvoorzitter Eddy Donné van de Fietsersbond Deinze: ‘De campagne ‘Laat je zien op de fiets’ is een dwingende oproep om regelmatig de fietsverlichting te controleren. Is het fietslicht stuk? Vervang het dan meteen of laat het herstellen door een vakman. Tevens wordt op zo ruim mogelijke schaal informatie geboden waar fietsers zich aan te houden hebben als het over verlichting gaat en wat ze nog meer kunnen doen om gezien te worden. Voor de voorbijrijdende fietser hebben we, bij wijze van nieuwjaarscadeau, een verrassing in petto.'

{flike} {ttweet}{plusone}

 


Statistics
Artikelen bekeken hits
528552

This Site