Fietsersbond Deinze

Beste fietser,

De Fietsersbond Deinze wenst je een gelukkig en gezond 2019! Ook in het nieuwe jaar rollen we door.

Wat bracht 2018?

Vorig jaar organiseerden we onze jaarlijkse activiteiten zoals het fietsexamen voor de 12-jarigen, de applausactie, de verlichtingsactie aan het station en de fietstelactie aan de Prijkels. Ook adviseerden we op de gemeentelijke begeleidingscommissies (GBC) enkele lopende of nieuwe dossiers, bijvoorbeeld rond herinrichting of aanleg van nieuwe infrastructuur zoals de steenweg naar Aalter en de Oudenaardsesteenweg.

Het dossier van de Gaversesteenweg (Agentschap Wegen & Verkeer) volgden we verder op: na twee overlegmomenten liggen er nu bij het gemeentebestuur enkele voorstellen voor een veiligere verkeersafwikkeling langs de Driespoort met minder conflicten tussen auto’s en fietsers. Voorlopig heeft het gemeentebestuur hier nog niets mee ondernomen. Indien dit de komende maanden zo blijft, zullen we in het voorjaar opnieuw een actie organiseren om onze overheden aan te porren.  Want actie werkt: het is de verdienste van de Fietsersbond dat de wachttijden aan de Bikecorner nu drastisch verkort zijn.

Wie goed oplette, kon op de verkiezingsdag van 14 oktober een aanmoediging vinden bij de fietsrekken. In aanloop naar de verkiezingen informeerden we jullie: Het fietsbeleid van de afgelopen zes jaar werd geëvalueerd op positieve en negatieve aspecten. We toonden ook een overzicht van de beleidskeuzes die de verschillende partijen maakten aan de hand van echte Deinse fietsdilemma’s.

 

Wat brengt 2019?

De positieve punten naar Nevele uitbreiden en de negatieve punten de komende zes jaar wegwerken zijn onze wensen.

Het structureel overleg met het gemeentebestuur zetten we  op pauze. We konden een aantal zaken samen met het gemeentebestuur aanpakken, zoals de fietsdoorsteken aan de Centrumlaan, een aantal drempels, enz... Toch merken we na twee jaar dat er vele andere knelpunten of voorstellen genegeerd worden. Gewoon luisteren is er vaak niet bij. Het was zelfs te moeilijk om te antwoorden op onze fietsdilemma's. Dat betekent niet dat we niet zullen blijven pleiten voor alle verzuchtingen van de fietsers: Het meldpunt met de stand van zaken van jullie meldingen blijft bestaan, maar we zullen de meldingen rechtstreeks doorsturen. Grotere onderwerpen lijken beter op andere overlegorganen en -momenten aangekaart te worden. En als praten geen soelaas brengt: actie voeren.

Noteer ook zaterdag 16 maart voor de tweede Toeters&Bellen Quiz in de Rekkelinge. Allen daarheen! Niet enkel voor de doorwinterde fietsers. Iedereen komt aan zijn trekken met kennisvragen, doordenkers, instinkers, rode draden, een kettingronde, een joker… en natuurlijk drank en versnaperingen.

Schrijf je team snel in via het online-formulier. Meer info vind je op onze website: http://www.fietsersbonddeinze.be/.

Ben je geen echte quizzer maar wil je een handje helpen? We kunnen alle hulp gebruiken. Geef ons een seintje op 0486/033474 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot 16 maart!

namens het bestuur van de Fietsersbond Deinze,

met vriendelijke groeten,

Bruno Fernagut, Eddy Donné, Mieke Roelens, Luc Corteville, Nele Vanmaele, Jan Dewaele, Pascal De Tandt, Kobe Van Hee.


Statistics
Artikelen bekeken hits
641336

This Site