Fietsersbond Deinze

Laat je zien op de fiets
fiets!', maandag 13 november 2017 van 17.30 tot 18.30 aan het station van Deinze.

Hoe gevaarlijk is fietsen … zonder licht?
Cijfers over ongevallen als gevolg van slecht werkende fietsverlichting hebben we niet gevonden. Steekproeven van de Fietsersbond tijdens de campagne van vorig jaar brachten aan het licht dat nog behoorlijk wat fietsers zonder verlichting. Slecht zichtbare fietsers  brengen niet alleen zichzelf in gevaar: vele automobilisten gaan te laat of bruusk reageren waardoor nog meer gevaarlijke situaties ontstaan.


Over rechten en plichten.
De campagne ‘Laat je zien op de fiets’ is een dwingende oproep om regelmatig je fietsverlichting te controleren. Is je fietslicht stuk? Vervang het dan meteen of laat het herstellen door een vakman.  

In plaats van een boete van 55 euro te krijgen, geven we de fietsers zonder licht een kans om een fietsverlichtingssetje van 10 euro te kopen. Een fluohesje van de Fietsersbond Deinze krijgen ze er gratis bij. Zo kan de rit veilig verder gezet worden.

Ook lichten we de fietsreglementering toe en krijg je tips om nog meer op te vallen. Aan de hand van twee testdummy’s kan je zelf ervaren wat het verschil is tussen een fietser met fluojasje en een donker geklede fietser.

Op zoek naar meer informatie over de juiste fietsverlichting?


Statistics
Artikelen bekeken hits
641296

This Site